Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans

Banner Doorn


Iedere eerste zondag van de maanden september t/m juni vindt de landelijke MIC-bijeenkomst in Doorn plaats.
Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een cursus in wonderen samen kan zijn. 

 

ATTENTIE

De ontmoetingen in Doorn zullen in ieder geval voorlopig ONLINE via Zoom plaatsvinden. 

Je dient je vooraf HIER AAN TE MELDEN


Ontmoetingszondag gemist? Bekijk hem op het YouTube-kanaal van Miracles in Contact.

Klik HIER voor een handleiding voor de installatie van het Zoom programma en het gebruik ervan.                                                                                                     
PROGRAMMA 

  

5 september  Diederik Wolsak – Verlies is geen verlies wanneer het goed wordt gezien (WdII.284.1:1)

DiederikWolsakWat is verlies en hoe bepaalt het ons hele idee van het universum? Ik verlies voortdurend: mijn vitaliteit, mijn jeugd, geld, mijn hond. Ergens zegt Een cursus in wonderen: Wat het ego vreest te verliezen, is op zichzelf verlies. Het ego smult van verlies, mijn geloof erin is voeding voor het ego, het idee van afscheiding!
Hoe zou het voelen als we gaan leven vanuit de overtuiging dat alleen Eenheid Is en elke gehechtheid aan verlies loslaten, ook bij ‘uiterlijke’ gebeurtenissen zoals een pandemie of het overlijden van een geliefde? Vooral mijn verslaving aan alle gevoelens bij verlies en de uitdaging om maatschappelijk aanvaarde menselijke gevoelens in twijfel te trekken zijn obstakels. IK BEN.
Is dit niet de tijd onze menselijke vermomming te doorzien en onze onveranderlijke goddelijkheid te claimen?

 

3 oktober Els Thissen – De eigenschappen van Gods leraren

els thissen juli 14Vertrouwen, eerlijkheid, verdraagzaamheid, zachtmoedigheid, vreugde, verdedigingsloosheid, vrijgevigheid, geduld, trouw en openheid van denken. Dat zijn de eigenschappen van Gods leraren. En wie zijn Gods leraren? Iedereen die dat wil zijn, zegt de Cursus! Hun geschiktheid bestaat erin dat zij hun belangen niet los zien van anderen. Ze komen van de hele wereld, uit alle religies of staan daar los van. De vormen van de Cursus, wegen en leermiddelen verschillen. De inhoud is gelijk: Gods zoon is schuldeloos en in zijn onschuld ligt zijn verlossing. Vandaag bekijken we de eigenschappen van Gods leraren zoals genoemd in het specifieke leerplan van de Cursus. Je bent uitgenodigd mee te kijken...

 
 
 
7 november Nicolien Gouwenberg  In mijn verdedigingsloosheid ligt mijn veiligheid (WdI.153.t)


nicolien gouwenbergHoe vaak denken we wel niet dat we ons moeten verdedigen? Tegen anderen, tegen situaties, omstandigheden, mogelijke 'dreigingen'? En toch legt Een cursus in wonderen ons uit dat alleen in verdedigingsloosheid veiligheid te vinden is. Sterker nog, de cursus stelt: Toch is een verdedigende houding een dubbele bedreiging. (WdI.153.2:3)
Vandaag willen we bij elkaar komen om onze ware veiligheid te onderkennen en te ervaren. Welkom! 

 

 

 

5 december Neda Boin  – De bevrijdende kracht van vergeving

Neda1 36 bew 2Wil je een kalmte die niet kan worden verstoord, een zachtmoedigheid die nooit kan worden gekwetst, een diepe, blijvende troost, en een rust zo volmaakt dat die nooit kan worden geschonden? Dit alles biedt vergeving jou, en meer. (WdI.122.1:6,2:1) In deze lezing zullen we niet alleen begrijpen wat ware vergeving volgens Een cursus in wonderen is (en níet is), maar zullen we vooral werkelijk ervaren hoe vergeving ons gegeven is als brug van angst naar de Liefde waar we nooit van zijn weggeweest. Ook zal Neda nieuwe liedjes delen van haar pas uitgekomen nieuwe album: Remember You’re Dreaming. Kom langs en ervaar de bevrijdende kracht van ware vergeving!

 

 
Algemene informatie:

Tijd: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; Zoom room open 13:30 - 17:00 uur.
Entree: vrijwillige donatie als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur en overige kosten.
Coördinatie: Wiebe Heitman


Aanvullende informatie m.b.t. Doorn -  Tijdelijk niet van toepassing 

Het bestuur is dankbaar dat de huur van een zaal in het paviljoengebouw van landgoed Zonheuvel in Doorn mogelijk blijkt. Een prachtige locatie, midden in de Kaapse Bossen. 

Echter, op zondag is het landgoed niet goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf NS station Driebergen-Zeist rijdt vier keer per uur een Syntus bus naar het centrum van Doorn – lijn 50 richting Wageningen of Veenendaal en lijn 56 richting Wijk bij Duurstede. Vandaar kun je een stevige boswandeling maken naar het landgoed, maar dat is niet voor iedereen mogelijk of aantrekkelijk. Probeer daarom mee te rijden met iemand die per auto naar de lezing gaat.

Als het écht niet lukt om iemand te vinden met wie je kunt meerijden of die je kan afhalen bij de bushalte in Doorn, stuur dan uiterlijk de vrijdag vóór de lezing hier een berichtje naar het MIC kantoor. We kijken dan of één van de vrijwilligers je in het centrum van Doorn kan ophalen. Je krijgt daarover per mail bericht.

Route beschrijving naar Doorn

 

Lezingen van vorige Ontmoetingsdagen

Lezingen van vorige Ontmoetingszondagen kun je bekijken op het YouTube kanaal van Miracles in Contact.

 

 

Banner Doorn

MM2 2019 cover

Webwinkel

banner vraag antwoord

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina 

Wie is online

Today 15

Gisteren 183

Currently are 7 guests and no members online