Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans

Banner Doorn

Iedere eerste zondag van de maanden september t/m juni vindt de landelijke MIC-bijeenkomst in Doorn plaats.
Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een cursus in wonderen samen kan zijn. Je hoeft je hiervoor niet op te geven.
Er wordt een interactieve lezing gegeven en daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Ontmoetingszondag gemist? Bekijk hem op het YouTube-kanaal van Miracles in Contact.
Na de lezing is er ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje thee of koffie.
Je kunt onze MIC-Informatiestand en onze uitgebreide boekentafel bezoeken, waar ook met Pin betaald kan worden.

ATTENTIE

In verband met de door de regering ingestelde maatregelen voor de indamming van het coronavirus zullen de ontmoetingsbijeenkomsten in Doorn in elk geval tot en met september a.s. geen doorgang vinden. 
Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor actuele informatie.

Programma                                                                                                                      

6 september  Diederik Wolsak - GEANNULEERD. Een digitale versie is onderzocht, maar helaas op dit moment niet mogelijk gebleken. We zien met vertrouwen uit naar de bijeenkomst in oktober.

4 oktober – Nicolien GouwenbergIk zie, ik zie, wat jij niet ziet

nicolien gouwenberg'Waarneming' is één van de belangrijkste begrippen in Een cursus in wonderen. Volgens de Cursus kijken we nooit naar een objectieve werkelijkheid, maar zien we altijd onze eigen interpretatie daarvan. Onder leiding van het ego zien we overal verschillen en vooral fouten. Fouten van anderen, van onszelf, van groepen, regeringen, enzovoorts.
Het is aan ons om eerlijk te worden over onze focus. Willen we al anders kijken? Haal jouw focus op je broeders zonden weg en je beleeft de vrede die voortvloeit uit het geloof in zondeloosheid. (WdI.181.2:5) En hierop volgt een aantrekkelijke belofte: En waar we onze focus nu voorbij vergissingen richten, zullen we een volkomen zondeloze wereld zien. (WdI.181.8:3)
Welkom om hierin te komen delen!

 

 1 november –  Debby Kamp –  Kiezen voor vertrouwen

debbykamp2015Jij bent volkomen veilig zolang jij je totaal niet om je eigen gereedheid bekommert, maar een niet aflatend vertrouwen houdt in die van mij. (T2.V.4:2)
Wat een prachtig aanbod: wij hoeven zelf geen plannen te maken. Jezus legt ons uit dat zelfgeïnitieerde plannen een verdédiging zijn. We denken blijkbaar niet dat er voor ons gezorgd zal worden, tenzij wij onze eigen voorzorgen nemen. Jezus laat zien hoe dit een ego-verdediging is, die juist dient om een gevoel van bedreiging in stánd te houden!
Dit onder ogen zien, helpt ons opnieuw te kiezen voor vertrouwen in de Gids die Gód ons gegeven heeft: Alleen de Heilige Geest weet wat jij nodig hebt. Want Hij zal jou alles geven wat de weg naar het licht niet verspert. (T13.VII.1-2) Welkom!

  

6 december– Els Thissen – De eigenschappen  van Gods leraren

elsthissen  webVertrouwen, eerlijkheid, verdraagzaamheid, zachtmoedigheid, vreugde, verdedigingsloosheid, vrijgevigheid, geduld, trouw en openheid van denken. Dat zijn de eigenschappen van Gods leraren. En wie zijn Gods leraren? Iedereen die dat wil zijn, zegt de Cursus! Hun geschiktheid bestaat erin dat zij hun belangen niet los zien van anderen. Ze komen van de hele wereld, uit alle religies, of staan daar los van. De vormen van de cursus, wegen en leermiddelen verschillen. De inhoud is gelijk: Gods zoon is schuldeloos en in zijn onschuld ligt zijn verlossing. Vandaag bekijken we de eigenschappen van Gods leraren zoals genoemd in het specifieke leerplan van de Cursus. Je bent uitgenodigd mee te kijken...

 
 Algemene informatie:

Tijd: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; zaal open 13:30 - 17:00 uur.
Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP DOORN

Entree: donatie €10,- als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur, koffie, thee en overige kosten.
Coördinatie: Mieke Scheffers en Wiebe Heitman

 

Aanvullende informatie m.b.t. de locatie Doorn:

Het bestuur is dankbaar dat de huur van een zaal in het paviljoengebouw van landgoed Zonheuvel in Doorn mogelijk blijkt. Een prachtige locatie, midden in de Kaapse Bossen. Velen kennen het van o.a. de viering van ons 25-jarig jubileum vorig jaar.

Echter, op zondag is het landgoed niet goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf NS station Driebergen-Zeist rijdt vier keer per uur een Syntus bus naar het centrum van Doorn – lijn 50 richting Wageningen of Veenendaal en lijn 56 richting Wijk bij Duurstede. Vandaar kun je een stevige boswandeling maken naar het landgoed, maar dat is niet voor iedereen mogelijk of aantrekkelijk. Probeer daarom mee te rijden met iemand die per auto naar de lezing gaat.

Als het écht niet lukt om iemand te vinden met wie je kunt meerijden of die je kan afhalen bij de bushalte in Doorn, stuur dan uiterlijk de vrijdag vóór de lezing hier een berichtje naar het MIC kantoor. We kijken dan of één van de vrijwilligers je in het centrum van Doorn kan ophalen. Je krijgt daarover per mail bericht.

Route beschrijving naar Doorn

 

Lezingen van vorige Ontmoetingsdagen

Lezingen van vorige Ontmoetingszondagen kun je bekijken op het YouTube kanaal van Miracles in Contact.

 

 

Banner Doorn

MM2 2019 cover

Webwinkel

banner vraag antwoord

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina 

Wie is online

Today 5

Gisteren 166

Currently are 42 guests and no members online