Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans

  

  

Iedere eerste zondag van de maand (met uitzondering van de maanden juli en augustus) vindt in Amersfoort de landelijke MIC bijeenkomst plaats. Dit is bedoeld als een vertrouwde plek waar we als vrienden/familie van Een cursus in wonderen samen kunnen zijn. Je hoeft je hiervoor niet van tevoren aan te melden.

Onderaan deze pagina staat de algemene informatie.

Na de lezing is er ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje thee of koffie. Je kunt onze MIC-Informatiestand en onze uitgebreide boekentafel bezoeken, waar nu ook met Pin betaald kan worden. Graag tot ziens in Amersfoort!

Programma                                                                                                                           

 

2 december  - Willem Glaudemans -  klankschalen concert

Willem Gl. webversieOp deze bijeenkomst geen gewone lezing, maar een klankschalenconcert dat je innerlijk meeneemt en je kan helpen je denken los te laten en zo in een diepere meditatieve staat te komen. Tijdens het concert zal Willem zowel oude Tibetaanse metalen klankschalen als moderne kristallen schalen gebruiken, als ook trommel, fluit, gongen en andere instrumenten. Ook zullen er een aantal passages uit Een cursus in wonderen door de klanken heen worden gelezen.

Het belooft een bijzondere middag te worden. Als je hierbij graag zou willen liggen, neem dan matje, kussen en dekentje voor jezelf mee. Het concert zal ongeveer een uur duren.

Daarna is er stilte.

 

6 januari - Peter Winteraeken - Gelukkig Nieuwjaar!

Peter 7187webversieZijn we niet allemaal zoekend naar geluk in ons leven? Denken we dit niet allemaal buiten ons te vinden? Hebben we ooit daarin duurzaam geluk gevonden?Een cursus in wonderen is hier helder over: Zoek niet buiten jezelf. Want dat is tot mislukken gedoemd, en je zult tranen storten elke keer dat een afgod valt.(T29.VII.1:1-2) en…. Vrede is een eigenschap in jou, je kunt die niet buiten jou vinden. (T2.1.5:8-9)In de wereld is duurzaam geluk niet te vinden. En toch biedt dit meteen perspectief op gegarandeerd succes! Als je maar in de richting van het doel gaat. Dus zoeken we ernaar in onszelf.

Tenminste, als volmaakt geluk is wat jij wilt.

 

 

 

 3 februari - Jan-Willem van Aalst - Afscheid van jezelf, om je ware Zelf te vinden

JWvanAalst 2016 400 002In Een cursus in wonderen leren we dat de blijvende innerlijke vrede waar we zo naar verlangen, van ons vraagt dat we onszelf in een totaal ander licht gaan zien. Stap voor stap leren we de Heilige Geest toe te laten en het ego stukje bij beetje ongedaan te laten maken. Het betekent uiteindelijk het afscheid van je kleine bekende zelf, en dat kan best eng zijn. In deze lezing kijken we samen naar wat je in dat veranderproces naar vrede zoal aan moeilijkheden tegenkomt en hoe je daar liefdevol mee om zou kunnen gaan.

Er is veel ruimte voor eigen inbreng.

 
 

koos janson

3 maart - Koos Janson - Nergens ter wereld ben ik in gevaar.  Hoe leer je veilig zijn?

In een wereld vol toestanden, en ook in ons eigen leven vol persoonlijke kwesties… hoe veilig zijn we? In Een cursus in wonderen lees je keer op keer dat je écht niet bang hoeft te zijn. De stellige titel van deze lezing (uit Werkboekles 244) is hier een voorbeeld van. Zo’n uitspraak doet je mogelijk meteen goed. Vooral als gevaar niet in beeld is! Wat als het acuut ánders voelt?

Gelukkig doet de Cursus méér dan je een emotioneel hart onder de riem steken. Hij maakt het je tot op de bodem duidelijk waaróm angst niet nodig is. Met liefde en vrede als prachtig alternatief. Hoe maak je dit waar als het water je aan de lippen staat? Een interactieve lezing over veilig zijn. Gevaren welkom!

 
 
Algemene informatie

Tijd: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; zaal open 13:30 - 17:00 uur.
Locatie: Meridiaan College Het Nieuwe Eemland, Daam Fockemalaan 12, 3818 KG te Amersfoort.


Entree: donatie €10,- als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur, koffie, thee en overige kosten.
Coördinatie: Mieke Scheffers en Titia Kremer

Je hoeft je niet van tevoren op te geven.

 

Lezingen van vorige Ontmoetingsdagen

Lezingen van vorige Ontmoetingszondagen kun je bekijken op het YouTube kanaal van Miracles in Contact.

ontmoetingsdagen amersfoort

Webwinkel

MM3 2018 cover

banner vraag antwoord

Werkboekles vandaag

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Wie is online

Momenteel zijn er 21 bezoekers online