Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans


462 20160515 029 banner Amersfoort

 

  

 

 

 

 

Iedere eerste zondag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) vindt de landelijke MIC-bijeenkomst plaats in Amersfoort.

Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een cursus in wonderen samen kan zijn. Je hoeft je hiervoor niet op te geven.

Er wordt een interactieve lezing gegeven en daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Ontmoetingszondag gemist? Bekijk hem op het YouTube-kanaal van Miracles in Contact. 

Na de lezing is er ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje thee of koffie.

Je kunt onze MIC-Informatiestand en onze uitgebreide boekentafel bezoeken, waar nu ook met Pin betaald kan worden. Graag tot ziens in Amersfoort!

Programma                                                                                                                        

6 oktober Nicolien Gouwenberg  Naar de letter of naar de geest

nicolien gouwenberg2015Geen privégedachten! Mensen niet behagen (no people pleasing)! Zo hoor je in Cursusland nogal eens wat richtlijnen langskomen die ons kunnen helpen. Ze kunnen ons bewust maken van ons ego: een ander gaan behagen om geaccepteerd te worden, of je ‘lelijke gedachten’ voor je houden om niet afgewezen te worden.
Maar zijn deze richtlijnen altijd zo duidelijk en behulpzaam? Niet als het wordt: niemand groeten, want dat is people pleasing, of: al je kritiek er maar uitgooien, onder het mom van: ‘Ik heb geen privégedachten’. Hoe dan wel? Besef dat het niet om gedrag gaat maar om gedachten: niet om vorm maar om inhoud. Dus luister bij richtlijnen naar de geest en niet naar de letter. Een interactieve lezing met toelichting en praktijk!

 

 

3 november Jan van Delden  Het is heel goed mogelijk de hele dag te luisteren naar Gods Stem, wát we dan ook als lichamen doen

janv delden web 100pxDit is de essentie van de eerste 50 juweeltjes uit het werkboek om de heerlijkheid in onszelf te mogen leren ervaren. Het doel dat ik mezelf heb gesteld is uitleg geven over deze lessen, te vinden op mijn site, en tevens zal het onderwerp van de lezing zijn. Het ervaren van de natuurlijke staat, voordat er met onware gedachten lichamen in onze denkgeest werden gemaakt, komt mijns inziens in les 49 tot bloei en huist simpelweg zonder woorden in de stilheid van onze eigenste eigenheid

 

 

 

 

 

1 december Willem Glaudemans  Voorbij deze wereld is een wereld die ik verlang (W129)

willem glaudemans 120pxIs dit een aansporing van Jezus tot escapisme? Hier is het slecht, daar is het beter? Of is dit inzicht een stap in de richting van onze terugkeer naar God? De Cursus leert ons dat we ons afscheidden van de Liefde van God door onze beslissing een afzonderlijk individu te willen zijn. De schuld daarover werd diep in onze denkgeest verborgen en op een wereld van lichamen geprojecteerd. Onze terugweg is letterlijk op onze schreden terugkeren en door de verdedigingslinies van het ego heen gaan: 1) wereld en lichaam, 2) schuld in de denkgeest, 3) de beslissing een speciaal individu te zijn. Dan zien we voorbij dit alles weer de Liefde van God stralen. We gaan samen verkennen wat deze stappen in ons dagelijks leven betekenen en hoe we deze metafysische inzichten kunnen toepassen.

 
Algemene informatie:

Tijd: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; zaal open 13:30 - 17:00 uur.
Locatie: Meridiaan College Het Nieuwe Eemland, Daam Fockemalaan 12, 3818 KG te Amersfoort.


Entree: donatie €10,- als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur, koffie, thee en overige kosten.
Coördinatie: Mieke Scheffers en Titia Kremer

Lezingen van vorige Ontmoetingsdagen

Lezingen van vorige Ontmoetingszondagen kun je bekijken op het YouTube kanaal van Miracles in Contact.

462 20160515 029 banner Amersfoort

MM2 2019 cover

Webwinkel

banner vraag antwoord

Werkboekles vandaag

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Wie is online

Momenteel zijn er 56 bezoekers online