Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans

Banner Doorn

Iedere eerste zondag van de maanden september t/m juni vindt de landelijke MIC-bijeenkomst in Doorn plaats.
Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een cursus in wonderen samen kan zijn. Je hoeft je hiervoor niet op te geven.
Er wordt een interactieve lezing gegeven en daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Ontmoetingszondag gemist? Bekijk hem op het YouTube-kanaal van Miracles in Contact.
Na de lezing is er ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje thee of koffie.
Je kunt onze MIC-Informatiestand en onze uitgebreide boekentafel bezoeken, waar ook met Pin betaald kan worden.

ATTENTIE

De ontmoetingen in Doorn zullen in ieder geval tot en met december 2020 ONLINE via Zoom plaatsvinden.
Je dient je  vooraf aan te melden.

Klik HIER als je je wilt opgeven. Je kunt op die pagina tevens een donatie geven.
Iedereen is welkom. Ook MIC vrijwilligers moeten zich opgeven.

Klik HIER voor een handleiding voor de installatie van het Zoom programma en het gebruik ervan.

Programma                                                                                                                      

4 oktober – Nicolien GouwenbergIk zie, ik zie, wat jij niet ziet

Klik op de
LINK als jij je wilt opgeven voor de ZOOM bijeenkomst met Nicolien

nicolien gouwenberg'Waarneming' is één van de belangrijkste begrippen in Een cursus in wonderen. Volgens de Cursus kijken we nooit naar een objectieve werkelijkheid, maar zien we altijd onze eigen interpretatie daarvan. Onder leiding van het ego zien we overal verschillen en vooral fouten. Fouten van anderen, van onszelf, van groepen, regeringen, enzovoorts.
Het is aan ons om eerlijk te worden over onze focus. Willen we al anders kijken? Haal jouw focus op je broeders zonden weg en je beleeft de vrede die voortvloeit uit het geloof in zondeloosheid. (WdI.181.2:5) En hierop volgt een aantrekkelijke belofte: En waar we onze focus nu voorbij vergissingen richten, zullen we een volkomen zondeloze wereld zien. (WdI.181.8:3)
Welkom om hierin te komen delen!

 

 1 november –  Ganga van Hoogendoorn Ik rust in God

debbykamp2015

Volkomen onversaagd zal deze gedachte jou door storm en strijd heendragen, voorbij ellende en pijn, voorbij verlies en dood, tot aan de zekerheid van God. Er is geen lijden dat ze niet genezen kan. Er is geen probleem dat ze niet kan oplossen. En er is geen verschijningsvorm die niet in waarheid zal verkeren voor de ogen van jou die rust in God. (W.dI.109.3:2)

Dit is de diepe vrede in ons, waar angst is opgeheven en genezing plaats vindt. Deze les draagt de belofte, dat er geen angstige dromen meer komen. Laten we dan deze stilte verwelkomen en toelaten. Verheug je en word wakker, je wordt uitgenodigd! 

 

6 december– Els Thissen – De eigenschappen  van Gods leraren (onder voorbehoud)

elsthissen  webVertrouwen, eerlijkheid, verdraagzaamheid, zachtmoedigheid, vreugde, verdedigingsloosheid, vrijgevigheid, geduld, trouw en openheid van denken. Dat zijn de eigenschappen van Gods leraren. En wie zijn Gods leraren? Iedereen die dat wil zijn, zegt de Cursus! Hun geschiktheid bestaat erin dat zij hun belangen niet los zien van anderen. Ze komen van de hele wereld, uit alle religies, of staan daar los van. De vormen van de cursus, wegen en leermiddelen verschillen. De inhoud is gelijk: Gods zoon is schuldeloos en in zijn onschuld ligt zijn verlossing. Vandaag bekijken we de eigenschappen van Gods leraren zoals genoemd in het specifieke leerplan van de Cursus. Je bent uitgenodigd mee te kijken...

 

3 januari – Mieke Scheffers – De beste wensen! Het geschenk van onze heelheid en eenheid

Mieke Scheffers webversieDit nieuwe jaar kunnen we dit geschenk ontvangen door ‘alles hetzelfde te maken’. Dat betekent die enige keus die we werkelijk hebben te maken, de keus die staat voor al of niet gelukkig zijn. Wil ik een aanval zien of een roep om liefde? Wil ik verschillen blijven zien en veroordelen of wil ik onze eenheid ervaren en dus de waarheid in jou en mij eren? Laten we samen deze eerste zondag van het nieuwe jaar het effect van onze wens om ‘anders’ te zijn onderzoeken, om dan opnieuw de keus te maken, nu vanuit ons diepste verlangen naar heelheid en verbinding. We hebben de zachtmoedige navigatie met een route naar onze gezamenlijke bestemming, als werd je meegevoerd langs een stil pad in de zomerzon. (T14.IV.6:2)

 

7 februari – Jan-Willem van Aalst  Hoe kom ik aan het veroordelen voorbij?

Jan Willem van AalstAls Cursusstudenten weten we dat onze belangrijkste taak hier in dit leven is om te leren vergeven. Toch merken we allemaal dat we elke dag mensen en situaties afwijzen; dat we willen dat dingen anders zijn. Hoezeer we ook proberen positief te denken en te leven, het ego lijkt onverslaanbaar. Zeer frustrerend. Hoe komen we aan het veroordelen voorbij, zodat we de blijvende innerlijke vrede gaan ervaren die we allemaal zo verlangen?

 

7 maart Koos Janson  Ik vertrouw ál mijn broers en zussen. Maar wat is nu vertrouwen? En hoe doe je dat?

koos jansonIn een machtig mooie les (WdI.181) presenteert de Cursus een wel heel actueel thema: al je ‘broeders’ vertrouwen, omdat ze één met je zijn. Het klinkt de een goed in de oren, een ander vindt het naïef, of ronduit gevaarlijk. Hoe dan ook roept het nuttige vragen op. Oké, we kunnen alle mensen als één grote familie zien. Maar behandelen we zelfs binnen onze biologische families de afzonderlijke leden niet behoorlijk verschillend? De een vertrouw je meer, de ander minder? Je komt met dit onderwerp niet veel verder als je niet eerst uitzoekt wat de Cursus bedoelt met vertrouwen. Dat blijkt héél diep te gaan! Daarna volgt de vraag: wat betekent dat praktisch? Ga je met iedereen hetzelfde om? Deze interactieve lezing gaat hierover. Broers en zussen die je denkt niet te vertrouwen zijn (in gedachten) extra welkom!

 

Algemene informatie:

Tijd: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; Zoom room open 13:30 - 17:00 uur.
Entree: vrijwillige donatie als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur en overige kosten.
Coördinatie: Mieke Scheffers en Wiebe Heitman


Aanvullende informatie m.b.t. Doorn -  Tijdelijk niet van toepassing 

Het bestuur is dankbaar dat de huur van een zaal in het paviljoengebouw van landgoed Zonheuvel in Doorn mogelijk blijkt. Een prachtige locatie, midden in de Kaapse Bossen. 

Echter, op zondag is het landgoed niet goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf NS station Driebergen-Zeist rijdt vier keer per uur een Syntus bus naar het centrum van Doorn – lijn 50 richting Wageningen of Veenendaal en lijn 56 richting Wijk bij Duurstede. Vandaar kun je een stevige boswandeling maken naar het landgoed, maar dat is niet voor iedereen mogelijk of aantrekkelijk. Probeer daarom mee te rijden met iemand die per auto naar de lezing gaat.

Als het écht niet lukt om iemand te vinden met wie je kunt meerijden of die je kan afhalen bij de bushalte in Doorn, stuur dan uiterlijk de vrijdag vóór de lezing hier een berichtje naar het MIC kantoor. We kijken dan of één van de vrijwilligers je in het centrum van Doorn kan ophalen. Je krijgt daarover per mail bericht.

Route beschrijving naar Doorn

 

Lezingen van vorige Ontmoetingsdagen

Lezingen van vorige Ontmoetingszondagen kun je bekijken op het YouTube kanaal van Miracles in Contact.

 

 

Banner Doorn

MM2 2019 cover

Webwinkel

banner vraag antwoord

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina 

Wie is online

Vandaag 103

Gisteren 133

Momenteel zijn er 18 bezoekers online