Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans

Banner Doorn

Iedere eerste zondag van de maanden september t/m juni vindt de landelijke MIC-bijeenkomst in Doorn plaats.
Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een cursus in wonderen samen kan zijn. Je hoeft je hiervoor niet op te geven.
Er wordt een interactieve lezing gegeven en daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Ontmoetingszondag gemist? Bekijk hem op het YouTube-kanaal van Miracles in Contact.
Na de lezing is er ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje thee of koffie.
Je kunt onze MIC-Informatiestand en onze uitgebreide boekentafel bezoeken, waar ook met Pin betaald kan worden.

 

Programma                                                                                                                      

1 maart Koos Janson – Ik zoek een toekomst die van het verleden verschilt

koos jansonWat een schitterend centraal thema van werkboekles 314! Wat een geneesmiddel ten opzichte van eindeloos hetzelfde verhaal: schuld, angst, pijn. De Cursus legt helder uit hoezeer het ego focust op het schuldige verleden: tóen was je fout, nú verdien je straf, en stráks komt narigheid. Maar liefde beleeft de tijd heel anders. De focus ligt in het nu. Nú is de plek van vrijheid van een verleden dat voorbij is. De toekomst is open: een uitbreiding van de vrede, vrijheid en vreugde nu.
Wat dit Werkboekidee zo mooi maakt is dat het hart er krachtig in betrokken is: ik heb een verlangen. Ik zoek écht iets anders. Als het hart die keuze maakt ontstaat ruimte voor bevrijding. Én er wacht verrassing. Hou je vast!

 

 4 april Mieke Scheffers De lessen van de liefde

Mieke Scheffers webversieHoofdstuk 6 is hartverwarmend helder over de werkelijke boodschap van de kruisiging en van diepe betekenis over onze ware Identiteit. Het was de bestemming van het leven van Jezus en een geheel met de opstanding, om ons met een extreem voorbeeld de lessen van de Liefde te leren. Bedoeld om ons te verlossen van angst en van elk idee dat aanval mogelijk is, dat we verlaten kunnen worden, dat we kunnen  kwetsen en gekwetst worden.
De boodschap is: Onderwijs louter liefde, want dat is wat je bent. (T6.I.13:2) Les 37 biedt een prachtige remedie om toe te passen op onze kwesties. Mijn heiligheid zegent de wereld, mijn heiligheid zegent jou. Dan zal ik weten dat ik thuis ben, samen met jou, met iedereen!  Welkom!

 

 3 mei Ganga Hoogendoorn Ik rust in God

Ganga van HoogendoornVolkomen onversaagd zal deze gedachte jou door storm en strijd heendragen, voorbij ellende en pijn, voorbij verlies en dood, tot aan de zekerheid van God. Er is geen lijden dat ze niet genezen kan. Er is geen probleem dat ze niet kan oplossen. En er is geen verschijningsvorm die niet in waarheid zal verkeren voor de ogen van jou die rust in God. (W.dI.109.3:2)
Dit is de diepe vrede in ons, waar angst is opgeheven en genezing plaats vindt. Deze les draagt de belofte, dat er geen angstige dromen meer komen. Laten we dan deze stilte verwelkomen en toelaten. Verheug je en word wakker, je wordt uitgenodigd! 

 

 

7 juni Els Thissen – De eigenschappen van Gods leraren

els thissen juli 14Vertrouwen, eerlijkheid, verdraagzaamheid, zachtmoedigheid, vreugde, verdedigingsloosheid, vrijgevigheid, geduld, trouw en openheid van denken. Dat zijn de eigenschappen van Gods leraren. En wie zijn Gods leraren? Iedereen die dat wil zijn, zegt de Cursus! Hun geschiktheid bestaat erin dat zij hun belangen niet los zien van anderen. Ze komen van de hele wereld, uit alle religies of staan daar los van. De vormen van de Cursus, wegen en leermiddelen verschillen. De inhoud is gelijk: Gods zoon is schuldeloos en in zijn onschuld ligt zijn verlossing. Vandaag bekijken we de eigenschappen van Gods leraren zoals genoemd in het specifieke leerplan van de Cursus. Je bent uitgenodigd mee te kijken...

 
 
 Algemene informatie:

Tijd: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; zaal open 13:30 - 17:00 uur.
Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP DOORN

Entree: donatie €10,- als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur, koffie, thee en overige kosten.
Coördinatie: Mieke Scheffers en Titia Kremer

Onze maandelijkse ontmoetingszondagen zullen niet langer plaatsvinden in de Arena van het Meridiaan College Het Nieuwe Eemland in Amersfoort, waar we zo’n 20 jaar elke eerste zondag van de maand een interactieve lezing of workshop konden bijwonen.
Het bestuur is dankbaar dat de huur van een zaal in het paviljoengebouw van landgoed Zonheuvel in Doorn mogelijk blijkt. Een prachtige locatie, midden in de Kaapse Bossen. Velen kennen het van o.a. de viering van ons 25-jarig jubileum vorig jaar.

Echter, op zondag is het landgoed niet goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf NS station Driebergen-Zeist rijdt vier keer per uur een Syntus bus naar het centrum van Doorn – lijn 50 richting Wageningen of Veenendaal en lijn 56 richting Wijk bij Duurstede. Vandaar kun je een stevige boswandeling maken naar het landgoed, maar dat is niet voor iedereen mogelijk of aantrekkelijk. Probeer daarom mee te rijden met iemand die per auto naar de lezing gaat.

Als het écht niet lukt om iemand te vinden met wie je kunt meerijden of die je kan afhalen bij de bushalte in Doorn, stuur dan uiterlijk de vrijdag vóór de lezing hier een berichtje naar het MIC kantoor. We kijken dan of één van de vrijwilligers je in het centrum van Doorn kan ophalen. Je krijgt daarover per mail bericht.

Route beschrijving naar Doorn

 

Lezingen van vorige Ontmoetingsdagen

Lezingen van vorige Ontmoetingszondagen kun je bekijken op het YouTube kanaal van Miracles in Contact.

 

 

Banner Doorn

MM2 2019 cover

Webwinkel

banner vraag antwoord

Werkboekles vandaag

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina 

Wie is online

Momenteel zijn er 62 bezoekers online