Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans

Banner Doorn


Iedere eerste zondag van de maanden september t/m juni vindt de landelijke MIC-bijeenkomst in Doorn plaats.
Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een cursus in wonderen samen kan zijn. 

 

ATTENTIE

De ontmoetingen in Doorn zullen in ieder geval voorlopig ONLINE via Zoom plaatsvinden. 

Je dient je vooraf HIER AAN TE MELDEN


Ontmoetingszondag gemist? Bekijk hem op het YouTube-kanaal van Miracles in Contact.

Klik HIER voor een handleiding voor de installatie van het Zoom programma en het gebruik ervan.                                                                                                     
PROGRAMMA 

 

7 maart Koos Janson  Ik vertrouw ál mijn broers en zussen. Maar wat is nu vertrouwen? En hoe doe je dat?

koos jansonIn een machtig mooie les (WdI.181) presenteert de Cursus een wel heel actueel thema: al je ‘broeders’ vertrouwen, omdat ze één met je zijn. Het klinkt de een goed in de oren, een ander vindt het naïef, of ronduit gevaarlijk. Hoe dan ook roept het nuttige vragen op. Oké, we kunnen alle mensen als één grote familie zien. Maar behandelen we zelfs binnen onze biologische families de afzonderlijke leden niet behoorlijk verschillend? De een vertrouw je meer, de ander minder? Je komt met dit onderwerp niet veel verder als je niet eerst uitzoekt wat de Cursus bedoelt met vertrouwen. Dat blijkt héél diep te gaan! Daarna volgt de vraag: wat betekent dat praktisch? Ga je met iedereen hetzelfde om? Deze interactieve lezing gaat hierover. Broers en zussen die je denkt niet te vertrouwen zijn (in gedachten) extra welkom!

 

4 april Willem Glaudemans  Kruisiging of opstanding?

Willem Gl. webversieJezus nodigt ons in de Cursus diverse keren uit om niet in zijn kruisiging te delen maar in zijn opstanding (zie:T11.VI.2:1-2). Want Pasen is het teken van vrede, niet van pijn. (T20.I.1:3) Als hij over De Goede Week schrijft vraagt hij of wij onze broeders doornen of lelies, veroordeling of vergeving willen aanreiken. In de laatste keuze delen we in zijn opstanding, we demonstreren dat we liefde zijn, en dat is uiteindelijk de boodschap van de kruisiging. In deze interactieve lezing gaan we ook in op de diepere betekenis van die gebeurtenis, tweeduizend jaar geleden, die we met Pasen herdenken.

 

2 mei Olette Luitwieler – Liefde antwoordt, omdat ze het Antwoord ís

Olette Luitwieler 2We hebben veel vragen, omdat we niet weten en wel wíllen weten. Maar weten brengt ons niet thuis. Juist door te erkennen dat we níét weten, kan waarheid zich openbaren.Waarheid is liefde en liefde is waar. Er bestaat geen scheiding. Onze onjuiste gerichtheid van denken (het ego-denken) levert kennis en waarneming op die illusies bestendigen en vermenigvuldigen. Liefde keert ons denken om en nodigt ons uit te gaan luisteren naar het Antwoord dat ons gegeven is. Laat ik stil zijn en naar de waarheid luisteren. (WdI.106.t)

 

 

 

 6 juni  Ronald van Gigch – Nu wil ik ingaan tot Zijn tegenwoordigheid

RonaldvGigch webversieEen cursus in wonderen verwoordt de roep van God aan zijn kinderen om weer naar huis te komen. In veel lessen in het werkboek worden wij daarom ook uitgenodigd om de wereld voor even achter ons te laten en zo tot ons Zelf te reiken. Laten wij vandaag gezamenlijk gehoor geven aan de uitnodiging, zoals die wordt verwoord in de les die deze dag voordraagt. En laten wij vooral ook uitkijken naar dat wat ons met deze les wordt beloofd: Vandaag zal het jou gegeven zijn, een vleugje Hemel te ervaren. (WdI.157.3:1) Is dat niet iets om tijd voor vrij te maken?

 

 
 
 
 
Algemene informatie:

Tijd: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; Zoom room open 13:30 - 17:00 uur.
Entree: vrijwillige donatie als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur en overige kosten.
Coördinatie: Mieke Scheffers en Wiebe Heitman


Aanvullende informatie m.b.t. Doorn -  Tijdelijk niet van toepassing 

Het bestuur is dankbaar dat de huur van een zaal in het paviljoengebouw van landgoed Zonheuvel in Doorn mogelijk blijkt. Een prachtige locatie, midden in de Kaapse Bossen. 

Echter, op zondag is het landgoed niet goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf NS station Driebergen-Zeist rijdt vier keer per uur een Syntus bus naar het centrum van Doorn – lijn 50 richting Wageningen of Veenendaal en lijn 56 richting Wijk bij Duurstede. Vandaar kun je een stevige boswandeling maken naar het landgoed, maar dat is niet voor iedereen mogelijk of aantrekkelijk. Probeer daarom mee te rijden met iemand die per auto naar de lezing gaat.

Als het écht niet lukt om iemand te vinden met wie je kunt meerijden of die je kan afhalen bij de bushalte in Doorn, stuur dan uiterlijk de vrijdag vóór de lezing hier een berichtje naar het MIC kantoor. We kijken dan of één van de vrijwilligers je in het centrum van Doorn kan ophalen. Je krijgt daarover per mail bericht.

Route beschrijving naar Doorn

 

Lezingen van vorige Ontmoetingsdagen

Lezingen van vorige Ontmoetingszondagen kun je bekijken op het YouTube kanaal van Miracles in Contact.

 

 

Banner Doorn

MM2 2019 cover

Webwinkel

banner vraag antwoord

Werkboekles vandaag

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina 

Wie is online

Vandaag 101

Gisteren 184

Momenteel zijn er 16 bezoekers online