Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans

Banner Doorn

Let op: De MIC ontmoetingszondagen vinden vanaf 1 november 2019 plaats in Doorn. Zie verhuisbericht onderaan de pagina.

Iedere eerste zondag van de maanden september t/m juni vindt de landelijke MIC-bijeenkomst in Doorn plaats.
Deze is bedoeld als een vertrouwde plek waar iedereen als vrienden en familie van Een cursus in wonderen samen kan zijn. Je hoeft je hiervoor niet op te geven.
Er wordt een interactieve lezing gegeven en daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Ontmoetingszondag gemist? Bekijk hem op het YouTube-kanaal van Miracles in Contact.
Na de lezing is er ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje thee of koffie.
Je kunt onze MIC-Informatiestand en onze uitgebreide boekentafel bezoeken, waar nu ook met Pin betaald kan worden.

 

Programma                                                                                                                      

 LET OP: De MIC ontmoetingszondagen vinden vanaf 1 november plaats in Landgoed Zonheuvel DOORN - Zie verhuisbericht onderaan de pagina.  

 

1 december Willem Glaudemans  Voorbij deze wereld is een wereld die ik verlang (W129)

willem glaudemans 120pxIs dit een aansporing van Jezus tot escapisme? Hier is het slecht, daar is het beter? Of is dit inzicht een stap in de richting van onze terugkeer naar God? De Cursus leert ons dat we ons afscheidden van de Liefde van God door onze beslissing een afzonderlijk individu te willen zijn. De schuld daarover werd diep in onze denkgeest verborgen en op een wereld van lichamen geprojecteerd. Onze terugweg is letterlijk op onze schreden terugkeren en door de verdedigingslinies van het ego heen gaan: 1) wereld en lichaam, 2) schuld in de denkgeest, 3) de beslissing een speciaal individu te zijn. Dan zien we voorbij dit alles weer de Liefde van God stralen. We gaan samen verkennen wat deze stappen in ons dagelijks leven betekenen en hoe we deze metafysische inzichten kunnen toepassen.

 

5 januari – Neda Boin – Ik ben nog steeds zoals God mij geschapen heeft 

 

365 foto Neda 1 55 bewAchter jouw angst om vanwege de zonde naar binnen te kijken, gaat nog een andere angst schuil, en wel een die het ego doet sidderen van angst.Wat als je naar binnen keek en geen zonde zag? (zie: T21.IV.2:8; 3:1)
In deze interactieve lezing gaan we, samen met de Heilige Geest, naar binnen om op een muzikale en praktische manier een ervaring te krijgen van ware vergeving.
Als jij wilt kijken, zal de Heilige Geest oordelen, en Hij zal waarlijk oordelen. Maar wat jij verborgen houdt, kan Hij niet met zijn licht doen verdwijnen, want je hebt het Hem niet gegeven, en Hij kan het niet van jou wegnemen. (T12.II.9:7-8)

 

 

2 februari – Jan-Willem van Aalst  Een koninkrijk om te regeren

JWvanAalst 2016 400 002In werkboekles 236 lezen we: Ik heb een koninkrijk te regeren. Bij tijd en wijle lijkt het allerminst dat ik daarvan de koning ben. Het lijkt over mij te triomferen en me voor te schrijven wat ik moet denken, wat ik moet voelen en doen. (WdII236.1:1-3) Niemand die dit niet zal herkennen! Maar Jezus verzekert ons: En toch is het mij geschonken om elk doel te dienen dat ik er maar in zie. (WdII236.1:4)
In deze lezing verkennen we gezamenlijk wat het van ons vraagt om onze denkgeest zo te regeren dat we consequent afstevenen op blijvende innerlijke vrede. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om concrete praktijkgevallen in te brengen waarin dit toch moelijker blijkt te zijn dan gedacht.

 

 1 maart – Koos Janson – Ik zoek een toekomst die van het verleden verschilt

koos jansonWat een schitterend centraal thema van werkboekles 314! Wat een geneesmiddel ten opzichte van eindeloos hetzelfde verhaal: schuld, angst, pijn. De Cursus legt helder uit hoezeer het ego focust op het schuldige verleden: tóen was je fout, nú verdien je straf, en stráks komt narigheid. Maar liefde beleeft de tijd heel anders. De focus ligt in het nu. Nú is de plek van vrijheid van een verleden dat voorbij is. De toekomst is open: een uitbreiding van de vrede, vrijheid en vreugde nu.
Wat dit Werkboekidee zo mooi maakt is dat het hart er krachtig in betrokken is: ik heb een verlangen. Ik zoek écht iets anders. Als het hart die keuze maakt ontstaat ruimte voor bevrijding. Én er wacht verrassing. Hou je vast!

 
Algemene informatie:

Tijd: 14:00 uur - ca. 15:30 uur; zaal open 13:30 - 17:00 uur.
Per 1 november 2019 nieuwe Locatie:

Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP DOORN

Entree: donatie €10,- als tegemoetkoming in de kosten van zaalhuur, koffie, thee en overige kosten.
Coördinatie: Mieke Scheffers en Titia Kremer

Verhuisbericht
Nieuwe locatie voor de ontmoetingszondagen – vanaf 1 november 2019

Onze maandelijkse ontmoetingszondagen zullen niet langer plaatsvinden in de Arena van het Meridiaan College Het Nieuwe Eemland in Amersfoort, waar we zo’n 20 jaar elke eerste zondag van de maand een interactieve lezing of workshop konden bijwonen.
Vanwege verscherpte voorschriften van de brandweer is het aantal bezoekers in de Arena beperkt tot 100 personen. Vaak is de belangstelling vele malen groter. Soms kunnen we gebruik maken van de Aula, maar in verband met de examens van de school is dat niet altijd mogelijk.

Het bestuur is dankbaar dat de huur van een zaal in het paviljoengebouw van landgoed Zonheuvel in Doorn mogelijk blijkt. Een prachtige locatie, midden in de Kaapse Bossen. Velen kennen het van o.a. de viering van ons 25-jarig jubileum vorig jaar.

De tijden blijven hetzelfde: Zaal open vanaf 13.30 uur. Er is koffie en thee en ook de vertrouwde boekentafel staat er. De lezing begint om 14.00 uur en de middag eindigt om ongeveer 16.30 uur.

Het adres is: Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn. Er is ruime parkeergelegenheid op het landgoed.

Op zondag is het landgoed helaas niet makkelijk te bereiken met openbaar vervoer. De bus gaat van NS station Driebergen/Zeist tot het centrum van Doorn. Vandaar kun je een stevige boswandeling maken naar het landgoed, maar dat is niet voor iedereen aantrekkelijk of mogelijk. Probeer daarom mee te rijden met iemand die met de auto naar de lezing gaat. Als dat helemaal niet lukt, dan is er de volgende mogelijkheid. Bij NS station Driebergen/Zeist rijdt vier keer per uur een Syntus bus naar Doorn Centrum – lijn 50 richting Wageningen of Veenendaal en lijn 56 richting Wijk bij Duurstede. Vanaf het parkeerterrein van Albert Heijn in Doorn, tegenover de bushalte, vertrekt dan om 13.20 uur een busje naar Zonheuvel. MIC huurt het busje en vraagt een tegemoetkoming in de kosten van €2,50 per rit. Het busje rijdt in principe maar één keer, dus zorg dat je op tijd bent. Na afloop van de lezing rijdt het busje nog een keer terug naar het centrum van Doorn.

Wij hopen dat we met elkaar veel inspirerende lezingen en workshops zullen bijwonen in Doorn en dat we jullie er vaak zullen ontmoeten.

 

Lezingen van vorige Ontmoetingsdagen

Lezingen van vorige Ontmoetingszondagen kun je bekijken op het YouTube kanaal van Miracles in Contact.

 

Banner Doorn

MM2 2019 cover

Webwinkel

banner vraag antwoord

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Wie is online

Momenteel zijn er 17 bezoekers online