Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans

462 20160515 029 banner Utrecht


ATTENTIE:
 Voorlopig zullen de bijeenkomsten in Utrecht via ZOOM plaatsvinden.
Voor aanmelden en de inloggegevens: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie verder info hieronder bij algemene informatie.
Hopelijk kunnen we in de loop van 2021 weer in De 3 Krone in Utrecht samenkomen.


  21 februari  Frans van der Stigchel  God is...

Frans van der Stigchel 1God is, is het enige dat is. Jij bent zoals God jou geschapen heeft. God schept alleen zichzelf, wat zou God anders scheppen? Toch probeer jij steeds iets anders te zijn. Uit alle macht, en de zoon van God is niet onmachtig, blijf jij je eigen onwerkelijkheid maken. Echter die bestaat niet. Er is alleen God.
Ben je bereid te zijn zoals God is? Dan zul je met lege handen moeten komen. Wat jij denkt, weet en begrijpt heeft geen enkele waarde. Luister, spreek niet zelf. Je zult overal aan voorbij moeten gaan tot je bij God bent....

  

 

 

21 maart  Jan-Willem van Aalst  De verleidingen van het ego

Jan Willem van AalstAllen zijn geroepen, maar weinigen verkiezen te luisteren (T-3.IV.7:12), is de ondertitel van Kenneth Wapnicks boek De boodschap van Een cursus in wonderen. Dat nog weinigen verkiezen te luisteren is alleszins begrijpelijk: zolang wij ons nog innig identificeren met het ego, onze speciale persoonlijkheid en nog specialer lichaam, in de overtuiging dat tijd en ruimte de werkelijkheid zijn, is Jezus' boodschap in het beste geval ‘abstract’ en in het slechtste geval ‘uiterst bedreigend’. We vinden de Cursus een mooi spiritueel leerplan, maar zodra de kern van de boodschap echt begint te dagen, namelijk dat ‘blijvende innerlijke vrede’ betekent ‘het loslaten van individualiteit’, saboteren we subtiel (soms niet zo subtiel) onze eigen reis naar de aanvaarding van de Verzoening en de terugkeer naar Eenheid. Wat zijn enkele van de meest subtiele valkuilen die we op onze spirituele reis tegenkomen en hoe kunnen we die oordeelloos bezien en daar liefdevol aan voorbij gaan? Jan-Willem neemt ons hierin mee aan de hand van wat Kenneth Wapnick hierover schrijft in zijn boek De boodschap van Een cursus in wonderen.

 

18 april Mieke Scheffers – De lessen van de liefde

Mieke Scheffers webversieWe kunnen opstaan uit de oude keuze voor aanval, afscheiding, verlating en veroordeling. We kunnen stoppen onszelf nog langer hiermee te kruisigen. Pasen brengt ons tot het besef van wie we werkelijk zijn. Onveranderd louter liefde, nooit afgescheiden, niet van God en niet van elkaar. Voor eeuwig onschuldig en krachtig, in vrede en vreugde. De wens om iets anders te zijn is de vader van de gedachten die een wereld van kruisiging voortbrengen.
Hoofdstuk 6 is hartverwarmend helder over de werkelijke boodschap van de kruisiging en van diepe betekenis over onze ware identiteit. Het was de bestemming van het leven van Jezus en een geheel met de opstanding, om ons met een extreem voorbeeld de lessen van de Liefde te leren. Bedoeld om ons te verlossen van angst en van elk idee dat aanval en afscheiding mogelijk zijn.. Bevrijding van lijden dus! Het was zijn keuze om te onderwijzen dat wij nog steeds liefde zijn. We worden opgeroepen dit te aanvaarden en dit geschenk te ontvangen door het te delen met alles en iedereen. Wij kunnen nu in onze kwesties de keuze maken om de waarheid in ieder te zien, en zo in ieder onze eigen dwaasheid te vergeven. Door alles wat geen uitdrukking van liefde is te willen zien als een roep om liefde.
Onderwijs louter liefde, want dat is wat je bent. (T6.I.13:2) Welkom!

 

16 mei  Rai Weygerse  Ik ben zoals God mij geschapen heeft

Rai Weygerse 2Meer hebben we niet nodig om thuis te zijn. Om dit te ervaren is ware ontkenning noodzakelijk. De vraag is hoe we dit kunnen toepassen in ons zogenaamde dagelijks leven? 

 

 

 

 

 

20 juni Ad de Regt  God is louter liefde, en dus ben ik dat ook

Ad de Regt sept 2020 1Dat je goddelijk bent voelt voor velen op zijn zachtst gezegd ongemakkelijk en voor de meesten van ons als volstrekt onwaar. Maar hoe zou het anders kunnen zijn als we accepteren dat we scheppingen van God zijn, geschapen naar zijn evenbeeld dat louter Liefde is. Dit houdt Een cursus in wonderen ons voor. Maar waarom ervaren we die liefde dan niet voortdurend? Deze vraag gaan we samen onderzoeken in een interactieve lezing.

 

 

Algemene informatie:

 

Locatie: ONLINE via Zoom (zie Extra Nieuwsbrief). Later in het jaar hopelijk weer in de 3Krone.
Tijd: 11:00 - 12:30 uur (Zoomroom open vanaf 10:45 uur)
Entree: kosteloos. Van tevoren opgeven is niet nodig.
Bijeenkomsten: juni tot en met september, steeds op de derde zondag van de maand.
Meer informatie: Walter van Bijsterveld (tel. 06 - 145 910 00 of mail naar ontmoetingspuntutrecht @ gmail.com.

 

Banner Doorn

MM2 2019 cover

Webwinkel

banner vraag antwoord

Werkboekles vandaag

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina 

Wie is online

Vandaag 52

Gisteren 173

Momenteel zijn er 11 bezoekers online