Miracles in Contact

Platform voor Een cursus in wonderen

cursusboekwebheader copy trans

462 20160515 029 banner Utrecht

 

Iedere derde zondag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) faciliteert het ontmoetingspunt Utrecht een bijeenkomst in het centrum van Utrecht. Er wordt door een Cursusleraar een lezing gehouden rond een thema uit Een cursus in wonderen. Er is ruim gelegenheid tot uitwisseling. Je hoeft je van tevoren niet op te geven. 


ATTENTIE: voor 2020 zijn de bijeenkomsten in Utrecht ONLINE.
Voor de inloggegevens: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie hieronder bij algemene informatie.
Hopelijk kunnen we in 2021 weer in De 3 Krone in Utrecht samenkomen.


 

20 decemberGanga Hoogendoorn De ego-mind gaat nooit begrijpen dat we het ego niet zijn

 

17 januari  Ad de Regt  God is louter liefde, en dus ben ik dat ook

Ad de Regt sept 2020 1Dat je goddelijk bent voelt voor velen op zijn zachtst gezegd ongemakkelijk en voor de meesten van ons als volstrekt onwaar. Maar hoe zou het anders kunnen zijn als we accepteren dat we scheppingen van God zijn, geschapen naar zijn evenbeeld dat louter Liefde is. Dit houdt Een cursus in wonderen ons voor. Maar waarom ervaren we die liefde dan niet voortdurend? Deze vraag gaan we samen onderzoeken in een interactieve lezing.

 

 

 

21 februari  Frans van der Stigchel  God is...

Frans van der Stigchel 1God is, is het enige dat is. Jij bent zoals God jou geschapen heeft. God schept alleen zichzelf, wat zou God anders scheppen? Toch probeer jij steeds iets anders te zijn. Uit alle macht, en de zoon van God is niet onmachtig, blijf jij je eigen onwerkelijkheid maken. Echter die bestaat niet. Er is alleen God.
Ben je bereid te zijn zoals God is? Dan zul je met lege handen moeten komen. Wat jij denkt, weet en begrijpt heeft geen enkele waarde. Luister, spreek niet zelf. Je zult overal aan voorbij moeten gaan tot je bij God bent....

  

21 maart  Jan-Willem van Aalst  De verleidingen van het ego

Jan Willem van AalstAllen zijn geroepen, maar weinigen verkiezen te luisteren (T-3.IV.7:12), is de ondertitel van Kenneth Wapnicks boek De boodschap van Een cursus in wonderen. Dat nog weinigen verkiezen te luisteren is alleszins begrijpelijk: zolang wij ons nog innig identificeren met het ego, onze speciale persoonlijkheid en nog specialer lichaam, in de overtuiging dat tijd en ruimte de werkelijkheid zijn, is Jezus' boodschap in het beste geval ‘abstract’ en in het slechtste geval ‘uiterst bedreigend’. We vinden de Cursus een mooi spiritueel leerplan, maar zodra de kern van de boodschap echt begint te dagen, namelijk dat ‘blijvende innerlijke vrede’ betekent ‘het loslaten van individualiteit’, saboteren we subtiel (soms niet zo subtiel) onze eigen reis naar de aanvaarding van de Verzoening en de terugkeer naar Eenheid. Wat zijn enkele van de meest subtiele valkuilen die we op onze spirituele reis tegenkomen en hoe kunnen we die oordeelloos bezien en daar liefdevol aan voorbij gaan? Jan-Willem neemt ons hierin mee aan de hand van wat Kenneth Wapnick hierover schrijft in zijn boek De boodschap van Een cursus in wonderen.

Algemene informatie:

Programma: 11:00 - 12:30 uur; Zoomroom open 10:30 - 13:00 uur
Locatie: In 2020 ONLINE
Voor de toegangscodes van de ZOOM bijeenkomst stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Coördinator: Walter van Bijsterveld: 06 - 145 910 00

 

Banner Doorn

MM2 2019 cover

Webwinkel

banner vraag antwoord

Werkboekles vandaag

Gratis MIC Nieuwsbrief

ANBI web blauw

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina 

Wie is online

Vandaag 89

Gisteren 177

Momenteel zijn er 44 bezoekers online